Traineeprogram


Traineeprogram

Lighthouse traineeprogram är ett unikt samarbete mellan företag och organisationer som bidrar till kompetensförsörjning inom den maritima sektorn i Sverige.

Ansökningsprocess

Vill du bli vår nästa Lighthousetrainee? Ansökan till traineeprogrammet 2023/2024 är öppen från den 15 december 2022 till 31 januari 2023.
Ansökan ska innehålla:
 • CV
 • Personligt brev
 • Betygsutdrag och planerat examensdatum
 • Rekommendationsbrev (specifikt för denna ansökning)

Tillse att din ansökan visar hur du möter våra krav på kvalifikationer. Ansökan kan skrivas på svenska eller engelska. Ansökningskommittén kommer plocka ut ett antal sökande för intervju och presenterar sedan sina förslag för beslut av styrgruppen som består av ledningsrepresentanter för de deltagande företagen och organisationerna.

Ansökan skickas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. märkt ”Ansökan Lighthouse traineeprogram 2023/2024”


Deltagande företag


Förmåner & kontrakt

Traineerna kommer att ges en unik möjlighet att få ett brett perspektiv på hela sjöfartsnäringen och en möjlighet att få testa på olika uppgifter och företag som är tillgängliga för deras framtida karriärval. Varje trainee kommer att arbeta hos tre eller fyra olika arbetsgivare inom olika delar av sjöfartsnäringen. Som Lighthouse-trainee kommer du inte bara få möjligheten att arbeta med relevanta uppgifter i framgångsrika sjöfartsorganisationer i Sverige, om möjligt kommer även utlandsperiod att erbjudas.

Individuellt designade program

Finns det en särskild arbetsgivare du är extra intresserad av? Bra! För att säkerställa att traineeprogrammet är anpassat för respektive trainee uppmanas varje trainee att göra ett urval bland de deltagande företagen och organisationerna. Målet är att ge en så bred erfarenhet och ett så brett nätverk som möjligt efter slutfört traineeprogram och samtidigt använda respektive trainees kompetens på bästa sätt. Det slutliga traineeprogrammet fastställs av programmets styrgrupp med hänsyn till traineens och arbetsgivarens behov samt traineeprogrammets syfte.

Anställning

Traineerna får korttidskontrakt med tre eller fyra olika arbetsgivare under traineeperioden. Lönen är i nivå med ingångslönen för nyutexaminerade – 36 000 SEK.

Boende

De deltagande arbetsgivarna kan finnas på olika platser i Sverige och som andra medarbetare får praktikanten lösa sitt boende själv på de olika platserna. För arbetsperioden utomlands täcker arbetsgivaren kostnaderna för boende och resor.

Kvalifikationer

Vi söker efter talanger som har förmåga, ambition och självförtroende att bli potentiella framtida ledare inom den maritima sektorn. För att få ut bästa möjliga av traineeprogrammet måste utvalda kandidater vara tillräckligt flexibla för att hantera förändrade miljöer och samtidigt tillräckligt strukturerade för att arbeta självständigt.

Krav

• Intresse för sjöfart och ser en framtid inom svensk maritim och/eller marin sektor
• Master of Science in Naval Architecture eller annan relevant teknisk mastersutbildning i Sverige, så som exempelvis System, styrning och mekatronik (Systems, control and mechatronics), Elkraftteknik (Electric Power Engineering), Tillämpad mekanik (Applied Mechanics) eller liknande.
• Utmärkta kunskaper i engelska, både i tal och skrift
• Max ett års arbetslivserfarenhet efter examen
• God kommunikationsförmåga med förmågan att nätverka och bygga relationer

Meriterande

 • Internationell erfarenhet
 • Goda betyg
 • ”Fikasvenska”- dvs tillräckliga svenskkunskaper för att kunna delta i sociala sammanhang
 • Ytterligare kunskaper i språk utöver svenska och engelska
 • Ledarskapserfarenhet
 • Erfarenhet från föreningsliv eller kåraktiviteter
 • Svensk grundutbildning

NYHETSBREV

Missa inte vårt nyhetsbrev så att du kan hålla dig uppdaterad så fort det kommer något nytt.


OM LIGHTHOUSE

© LIGHTHOUSE.NU
Publisher: Åsa Burman
info@lighthouse.nu

Integritetspolicy / dataskyddspolicy

POSTADRESS

Chalmers tekniska högskola AB
Lighthouse
412 96 Göteborg, Sweden

BESÖKSADRESS

Lindholmen Science Park
Lindholmspiren 3A
Göteborg


Lighthouse är en neutral samverkansplattform för forskning, utveckling och innovation inom den maritima sektorn.

Webbplats av Joomlaproffs.se