Helena Strand, ny koordinator på Lighthouse

02 Maj 2018

Sedan början av april jobbar Helena Strand deltid som koordinator på Lighthouse. Helena delar sin arbetstid mellan Lighthouse och föreningen Svensk Sjöfart. Som koordinator på Lighthouse är man en viktig del i Lighthouse kansli och ansvarar bland annat för seminarier och workshops och stöttar arbetet i styrelsen och programkommittén.

- Jag ser verkligen fram emot att få arbeta och engagera mig i Lighthouse verksamhet under det kommande halvåret och den samverkan mellan industri, akademi och myndigheter som möjliggörs här, säger Helena Strand.

Helena är statsvetare och har tidigare bland annat arbetat på Göteborgs universitet i olika forskningsprojekt som projektassistent. Projekten har berört marina frågor på olika sätt, exempelvis hållbara anti-foulingmetoder på fritidsbåtar, havsplanering och vattenbruk.

- Inom den maritima sektorn har ju sjöfarten en central roll både sett till dess storlek och betydelse. Det ska bli spännande att få djupare inblick i aktuella forsknings- och utvecklingsfrågor i branschen. Som statsvetare tycker jag ju också att sjöfartens internationella dimension och den globala styrningen genom IMO är väldigt intressant i sammanhanget.


Dela på

NYHETSBREV

Missa inte vårt nyhetsbrev så att du kan hålla dig uppdaterad så fort det kommer något nytt.


OM LIGHTHOUSE

© LIGHTHOUSE.NU
Publisher: Åsa Burman
info@lighthouse.nu

Integritetspolicy / dataskyddspolicy

POSTADRESS

Chalmers tekniska högskola AB
Lighthouse
412 96 Göteborg, Sweden

BESÖKSADRESS

Lindholmen Science Park
Lindholmspiren 3A
Göteborg


Lighthouse är en neutral samverkansplattform för forskning, utveckling och innovation inom den maritima sektorn.

Webbplats av Joomlaproffs.se